Nutriční hodnoty (Dvousýrový bramborový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 800 kJ / 3 298 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,78 g |
| Tuky | 212,83 g |
| – nasycené | 101,64 g |
| – nenasycené | 98,83 g |
| –– mononenasycené | 69,07 g |
| –– polynenasycené | 29,76 g |
| ––– omega 3 | 2,33 g |
| Vláknina | 19,79 g |
| Cholesterol | 362 mg |
| Sodík | 4,29 g |
| Sůl | 10,58 g |
| Sacharidy | 230,58 g |
| – cukry | 33,85 g |
| ––– laktóza | 18,43 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 50 g 50 g hladké žitné mouky (ale těsto může být i celé z pšeničné mouky) | Mouka žitná hladká | 50 g |
| 90 ml 90 ml piva | Pivo světlé 10ᵒ | 90 ml |
| 125 g 125 g Hery | Margarín | 125 g |
| 100 g 100 g jemně nastrouhané Nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 400 g 400 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 150 g 150 g libovolné nakrájené uzeniny | Párek vepřový | 150 g |
| 6 6 brambor uvařených na loupačku | Brambor zimní | 300 g |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| 3 stroužky 3 stroužky prolisovaného česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 4 lžíce 4 lžíce Parmazánu (1 na vrchní posyp) | Parmezán | 60 g |
| sůl podle chuti | Sůl mořská |