Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie1 649 kJ /
394 kcal
Bílkoviny20,04 g
– z toho živočišné bílkoviny18,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,64 g
Tuky28,66 g
– nasycené19,09 g
– nenasycené9,20 g
–– mononenasycené8,21 g
–– polynenasycené0,99 g
––– omega 30,26 g
Vláknina3,96 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 554 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy13,30 g
– cukry8,38 g
––– laktóza6,10 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší cuketa Cuketa čerstvá 100 g
cca 80-100 g cca 80-100 g gorgonzoly ( o něco méně třeba nivy, která je slanější) Gorgonzola 90 g
2 2 jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá
5 plátků 5 plátků slaniny nebo šunky (dle chuti) Špek
100 ml 100 ml mléka (nebo smetany na vaření) Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
100 ml 100 ml zeleninového vývaru (nebo vody) Vývar zeleninový 100 ml
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
čerstvá bazalka Bazalka čerstvá
1 kousek 1 kousek másla Máslo kravské 25 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.