Nutriční hodnoty (Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 649 kJ / 394 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,64 g |
| Tuky | 28,66 g |
| – nasycené | 19,09 g |
| – nenasycené | 9,20 g |
| –– mononenasycené | 8,21 g |
| –– polynenasycené | 0,99 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 3,96 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 554 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 13,30 g |
| – cukry | 8,38 g |
| ––– laktóza | 6,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| cca 80-100 g cca 80-100 g gorgonzoly ( o něco méně třeba nivy, která je slanější) | Gorgonzola | 90 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 5 plátků 5 plátků slaniny nebo šunky (dle chuti) | Špek | |
| 100 ml 100 ml mléka (nebo smetany na vaření) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 100 ml 100 ml zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | 100 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |