Nutriční hodnoty (Dort s krémem a marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 688 kJ / 4 706 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,58 g |
| Tuky | 288,77 g |
| – nasycené | 148,38 g |
| – nenasycené | 126,30 g |
| –– mononenasycené | 106,08 g |
| –– polynenasycené | 20,22 g |
| ––– omega 3 | 4,52 g |
| Vláknina | 6,24 g |
| Cholesterol | 1,70 g |
| Sodík | 613 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 453,50 g |
| – cukry | 214,70 g |
| ––– laktóza | 26,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 160 g 160 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 160 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 160 g 160 g cukru krupice | Cukr bílý | 160 g |
| 0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 3 balíčky 3 balíčky libovolného pudinku | Puding v prášku | 144 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 25 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 1 1 dávka marcipánové hmoty | Fondán | |
| škrob | Bramborový škrob |