Nutriční hodnoty (Bramborový salát s mangoldem a lososem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 5 723 kJ / 1 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,92 g |
| Tuky | 35,16 g |
| – nasycené | 4,34 g |
| – nenasycené | 25,10 g |
| –– mononenasycené | 20,00 g |
| –– polynenasycené | 5,10 g |
| ––– omega 3 | 1,43 g |
| Vláknina | 31,96 g |
| Cholesterol | 83 mg |
| Sodík | 1,64 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 186,74 g |
| – cukry | 13,78 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg salátových brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200-300 g 200-300 g čerstvého mangoldu (nebo špenátu) | Mangold | 250 g |
| 150 g 150 g uzeného lososa (lze použít i čerstvého a opečeného) | Losos filet bez kůže uzený | 150 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| čerstvě mletý pepř (sečuánský) | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 20 ml |
| necelá necelá lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská |