Nutriční hodnoty (Bramborový salát s mangoldem a lososem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 5 723 kJ / 1 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,92 g |
Tuky | 35,16 g |
– nasycené | 4,34 g |
– nenasycené | 25,10 g |
–– mononenasycené | 20,00 g |
–– polynenasycené | 5,10 g |
––– omega 3 | 1,43 g |
Vláknina | 31,96 g |
Cholesterol | 83 mg |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 186,74 g |
– cukry | 13,78 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg salátových brambor | Brambor zimní | 1000 g |
sůl | Sůl mořská | |
200-300 g 200-300 g čerstvého mangoldu (nebo špenátu) | Mangold | 250 g |
150 g 150 g uzeného lososa (lze použít i čerstvého a opečeného) | Losos filet bez kůže uzený | 150 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
čerstvě mletý pepř (sečuánský) | Pepř černý mletý | |
olej | Olej řepkový | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 lžíce 1 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 20 ml |
necelá necelá lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská |