Nutriční hodnoty (Kuřecí (skoro) perkelt s noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 20 175 kJ / 4 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 248,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 187,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,54 g |
| Tuky | 244,38 g |
| – nasycené | 97,44 g |
| – nenasycené | 128,72 g |
| –– mononenasycené | 100,55 g |
| –– polynenasycené | 28,17 g |
| ––– omega 3 | 3,19 g |
| Vláknina | 25,32 g |
| Cholesterol | 1,65 g |
| Sodík | 3,49 g |
| Sůl | 8,27 g |
| Sacharidy | 397,05 g |
| – cukry | 47,00 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g horních kuřecích stehen (steaky) | Kuřecí stehenní řízky | 600 g |
| 1 1 červený paprikový lusk | Paprika červená čerstvá | |
| 1 1 slovenská bílá paprika (zelená) | Paprika bílá čerstvá | |
| 150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 zralá, ale pevná rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 300 ml 300 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 300 ml |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce mleté papriky maďarské nebo slovenské | Paprika sladká | |
| 1 lžička 1 lžička cayenského pepře nebo chilli nebo pálivé papriky | Chilli paprička mletá | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce barevného drceného pepře | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 5 5 vajec ( no, fakt pět ) | Vejce slepičí | 350 g |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |