Nutriční hodnoty (Uzená pečeně na dvě varianty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 381 kJ / 2 003 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 99,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,86 g |
| Tuky | 132,94 g |
| – nasycené | 75,40 g |
| – nenasycené | 54,19 g |
| –– mononenasycené | 47,93 g |
| –– polynenasycené | 6,27 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 9,85 g |
| Cholesterol | 455 mg |
| Sodík | 1,47 g |
| Sůl | 3,55 g |
| Sacharidy | 65,77 g |
| – cukry | 52,90 g |
| ––– laktóza | 9,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g uzené vepřové pečeně vcelku, bez kosti | ||
| 400 g 400 g hovězího zadního masa | Hovězí kýta | 400 g |
| 70 g 70 g uzené slaniny nebo špeku | Špek | 70 g |
| 200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 6 6 čerstvých bobkových listů | Bobkový list sušený | |
| čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
| tymián | Tymián sušený | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 2 PL 2 PL citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 2 PL 2 PL krystalového cukru | Cukr bílý | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| strouhaný muškátový oříšek asi dvě špetky špetky | Muškátový oříšek | |
| 1 kelímek 1 kelímek smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |