Nutriční hodnoty (Fazolovo-žampionová polévka, zahuštěná paprikovou jíškou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 366 kJ / 327 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,62 g |
| Tuky | 15,67 g |
| – nasycené | 7,36 g |
| – nenasycené | 7,95 g |
| –– mononenasycené | 6,19 g |
| –– polynenasycené | 1,77 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 11,41 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 36,70 g |
| – cukry | 13,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 hrsti 2 hrsti fazolí | Fazole bílé | |
| 6-8 6-8 žampionů menších | Žampion čerstvý | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| zeleninový bujón nebo jiné ochucovadlo do polévek | Bujón zeleninový | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla nebo olej | Sádlo vepřové | 15 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| větvička větvička libečku | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 lžíce 1 lžíce červené mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| olej | Olej řepkový |