Nutriční hodnoty (Uhlířina zapečená s květákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 010 kJ / 1 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,98 g |
| Tuky | 44,54 g |
| – nasycené | 18,70 g |
| – nenasycené | 13,60 g |
| –– mononenasycené | 11,40 g |
| –– polynenasycené | 2,19 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 16,95 g |
| Cholesterol | 554 mg |
| Sodík | 864 mg |
| Sůl | 2,02 g |
| Sacharidy | 239,60 g |
| – cukry | 18,10 g |
| ––– laktóza | 6,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g syrových těstovin - uvařit | Těstoviny pšeničné | 250 g |
| 250 g 250 g vařených brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 dcl 1 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 50 g 50 g parmezánu (klidně i nivu či eidam, Zdéňa odpustí) | Parmezán | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |