Italské špagety

toprecepty.cz Kuchař:

Těstoviny 12 názorů

32

Suroviny

500 g špaget
30 g sušených hub
300 g hrachu
50 g uzené slaniny
50 g másla
150 g mletého masa
1 dl červeného vína
lžíci rajčatového protlaku
svazek zelené petrželky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hrách přes noc namáčíme ve vodě, houby jen půl hodiny.

  2. Na másle rozpustíme kostky slaniny, přidáme maso a osmahneme. Přidáme dobře omytý hrách a houby. Smažíme na omastku, pak zalijeme vínem a mícháme až se vypaří. Přidáme rajčatový protlak rozředěný skleničkou vody a vaříme asi dvě hodiny na mírném plameni. Občas podléváme vodou, ale velmi opatrně.

  3. Nakonec přidáme uvařené špagety, sůl, pepř a sekanou petrželku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italské špagety

  • Eliška Eliška(neregistrovaná)

  • Terísek Terísek(neregistrovaný)

    tak ja tyhle špagety už jedla a jsou výborný i od nich sem jedla jejich špagety přímo v itálii takže jsou dobrý. Mnam mnam mnam :-K :-D:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    A hlavně, nikde se nepíše, že se jedná o typický recept pro Italy, takže my si snad můžeme těstoviny udělat po našem. Italové si taky naše brambory dělají po svém (a že o tom něco vím :-D:-D)
    Netvrdím, že bych tam dala hrách, ale je snad na každém, aby to buď vůbec nevařil, nebo udělal dle svého;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tomík:ale,ale kdopak ti to povídal,že mleté maso nepatří ke špagetám:-Oto by jsi se divil,co se vše dá s mletým masem dělat krom sekané a karbanátků;-):-p:yes:

    Kristyna:myslím,že pokud máš výhrady a i tvoje rodinka,tak přeci to vařit nemusíš;-)to poslání "někam" neriskuj:-D

    Odpovědět

  • Kristyna Kristyna(neregistrovaná)

    To varit doma,tak me manzel s dcerou poslou nekam.:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Tomík: slyšel jsi někdy o italské klasice - boloňské omáčce ?
    To, že Ty neznáš špagety s mletým masem, neznamená, že tam nepatří;-):-)

    Odpovědět

  • Tomík Tomík(neregistrovaný)

    Kdyby tam nebylo mlete tak to snad bude chutnat i dobre. Mlete maso na spagety nepatri je dobre leda na karbanatky ci sekanou.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Janina Janina(neregistrovaná)

    však je jedno co italové tam mají hlavně že to chutna:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Tyhle špagety mi chutnají hlavně tím, že je tam masíko a to já můžu a dost. Hrách jsem vynechala, připadá mi do špaget divný. Sneslo by to jedině pár kuliček sterilovaného(ten nemám),ale co znám v Italských těstovinách jsem ho nikdy neviděla, ani o tom nečetla v raceptech. Dávám fotky a boda bez hrachu:yes:

    Odpovědět

  • monika monika(neregistrovaná)

    podle mě je ouplně jedno kde se co jí...podle mě je to výborný...vyzkoušela sem to a je to vynikající....:-)příště další recepty....

    Odpovědět

  • sarinka sarinka(neregistrovaná)

    Že by Italové jedli v těstovinách hrách, to teda nevim:-O

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo