

Italské špagety
Suroviny
- 500 g špaget
- 30 g sušených hub
- 300 g hrachu
- 50 g uzené slaniny
- 50 g másla
- 150 g mletého masa
- 1 dl červeného vína
- lžíci rajčatového protlaku
- svazek zelené petrželky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Hrách přes noc namáčíme ve vodě, houby jen půl hodiny.
Na másle rozpustíme kostky slaniny, přidáme maso a osmahneme. Přidáme dobře omytý hrách a houby. Smažíme na omastku, pak zalijeme vínem a mícháme až se vypaří. Přidáme rajčatový protlak rozředěný skleničkou vody a vaříme asi dvě hodiny na mírném plameni. Občas podléváme vodou, ale velmi opatrně.
Nakonec přidáme uvařené špagety, sůl, pepř a sekanou petrželku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Italské špagety
-
-
tak ja tyhle špagety už jedla a jsou výborný i od nich sem jedla jejich špagety přímo v itálii takže jsou dobrý. Mnam mnam mnam
-
A hlavně, nikde se nepíše, že se jedná o typický recept pro Italy, takže my si snad můžeme těstoviny udělat po našem. Italové si taky naše brambory dělají po svém (a že o tom něco vím
)
Netvrdím, že bych tam dala hrách, ale je snad na každém, aby to buď vůbec nevařil, nebo udělal dle svého -
Tomík:ale,ale kdopak ti to povídal,že mleté maso nepatří ke špagetám
to by jsi se divil,co se vše dá s mletým masem dělat krom sekané a karbanátků
Kristyna:myslím,že pokud máš výhrady a i tvoje rodinka,tak přeci to vařit nemusíšto poslání "někam" neriskuj
-
To varit doma,tak me manzel s dcerou poslou nekam.
-
Tomík: slyšel jsi někdy o italské klasice - boloňské omáčce ?
To, že Ty neznáš špagety s mletým masem, neznamená, že tam nepatří -
Kdyby tam nebylo mlete tak to snad bude chutnat i dobre. Mlete maso na spagety nepatri je dobre leda na karbanatky ci sekanou.
-
-
však je jedno co italové tam mají hlavně že to chutna
-
Tyhle špagety mi chutnají hlavně tím, že je tam masíko a to já můžu a dost. Hrách jsem vynechala, připadá mi do špaget divný. Sneslo by to jedině pár kuliček sterilovaného(ten nemám),ale co znám v Italských těstovinách jsem ho nikdy neviděla, ani o tom nečetla v raceptech. Dávám fotky a boda bez hrachu
-
podle mě je ouplně jedno kde se co jí...podle mě je to výborný...vyzkoušela sem to a je to vynikající....
příště další recepty....
-
Že by Italové jedli v těstovinách hrách, to teda nevim