Nutriční hodnoty (Ovocný dort ke dvacetinám)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 341 kJ / 1 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,50 g |
| Tuky | 71,35 g |
| – nasycené | 11,45 g |
| – nenasycené | 47,15 g |
| –– mononenasycené | 34,85 g |
| –– polynenasycené | 12,30 g |
| ––– omega 3 | 2,85 g |
| Vláknina | 1,65 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 499 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 168,65 g |
| – cukry | 126,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 5 lžic 5 lžic horké vody | Voda | 90 ml |
| 5 lžic 5 lžic cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 3 3 tvarohy | Tvaroh polotučný | |
| 2 2 smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| želatinový ztužovač | Ztužovač želatinový | |
| ovoce | Jahody čerstvé | |
| želatina | Želatina vepřová |