Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí s voňavou rýží po arabsku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 863 kJ /
4 030 kcal
Bílkoviny274,40 g
– z toho živočišné bílkoviny220,02 g
– z toho rostlinné bílkoviny54,38 g
Tuky76,36 g
– nasycené43,26 g
– nenasycené29,34 g
–– mononenasycené24,18 g
–– polynenasycené5,16 g
––– omega 30,64 g
Vláknina34,70 g
Cholesterol 598 mg
Sodík 835 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy547,13 g
– cukry62,30 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg hovězí plece (rozdělila jsem na 2 kusy) Hovězí plec 1000 g
500 g 500 g pevných zralých rajčat Rajče červené čerstvé 500 g
100 g 100 g pórku Pórek čerstvý 100 g
200 g 200 g zelené papriky Paprika zelená čerstvá 200 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
5 ks 5 ks kardamomu Kardamom prášek
4 ks 4 ks hřebíčků Hřebíček
5 cm 5 cm skořice Skořice ceylonská
větší špetka špetka šafránu Šafrán sušený
lžička lžička uzené papriky Paprika uzená
lžička lžička kurkumy Kurkuma mletá
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
olivový olej Olej olivový
1 l 1 l masového vývaru (případně bujón + voda) Vývar masový 1000 ml
sůl Sůl mořská
drcený pepř Pepř černý
600 ml 600 ml rýže Rýže bílá 600 g
piniové oříšky Piniové ořechy
mandlové lupínky Mandle loupané

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.