Nutriční hodnoty (Hovězí s voňavou rýží po arabsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 863 kJ / 4 030 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 274,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 220,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,38 g |
| Tuky | 76,36 g |
| – nasycené | 43,26 g |
| – nenasycené | 29,34 g |
| –– mononenasycené | 24,18 g |
| –– polynenasycené | 5,16 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 34,70 g |
| Cholesterol | 598 mg |
| Sodík | 835 mg |
| Sůl | 2,18 g |
| Sacharidy | 547,13 g |
| – cukry | 62,30 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězí plece (rozdělila jsem na 2 kusy) | Hovězí plec | 1000 g |
| 500 g 500 g pevných zralých rajčat | Rajče červené čerstvé | 500 g |
| 100 g 100 g pórku | Pórek čerstvý | 100 g |
| 200 g 200 g zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | 200 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 5 ks 5 ks kardamomu | Kardamom prášek | |
| 4 ks 4 ks hřebíčků | Hřebíček | |
| 5 cm 5 cm skořice | Skořice ceylonská | |
| větší špetka špetka šafránu | Šafrán sušený | |
| lžička lžička uzené papriky | Paprika uzená | |
| lžička lžička kurkumy | Kurkuma mletá | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 l 1 l masového vývaru (případně bujón + voda) | Vývar masový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený pepř | Pepř černý | |
| 600 ml 600 ml rýže | Rýže bílá | 600 g |
| piniové oříšky | Piniové ořechy | |
| mandlové lupínky | Mandle loupané |