Králík v alobalu

toprecepty.cz Kuchař:

Jiné maso 9 názorů

32

Suroviny

4 králičí stehna
1 pórek
1 velká zelená paprika
4 středně velká rajčata
3 stroužky česneku
4 plátky anglické slaniny
4 plátky sýra
hrst čerstvé bazalky nebo lžička sušené
1 lžička koření na králičí maso
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna položíme na větší čtverec potřený olejem, posypeme kořením, posolíme a popepříme.

  2. Stehna obložíme na kolečka pokrájenou bílou částí pórku, na nudličky nakrájenou paprikou, plátky rajčat, jemně nasekaným česnekem, drobně nakrájenou bazalkou, poklademe plátky slaniny a sýra.

  3. Alobaly pečlivě zabalíme, aby nevytekla šťáva, zapékáme v rozehřáté troubě asi 45-60 minut. Po vyjmutí z alobalu posypeme jemně nasekanou zelenou částí pórku.

Poznámka

Podáváme s pečenými brambory, hranolkami nebo zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík v alobalu

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    boubelinda, ale prilohu mas skvostnu...

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Koření na králíka jsem nesehnala, tak jsem jen osolila. Při pečení to nádherně vonělo.:-p :-*:-*:-* Nám chutnalo.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    já to vidím na 2 balíčky, jeden dle receptu, jeden bez bazalky, miluji jí ale v těstovinách, spíše čerstvou, jen tak posypat. V nejbližší době k nám dorazí právě "ušáci", tak bych to zkusila ;-)Jinak, já toho hlodavce také moc nemusím, hlavně u nás zbývá ten hřbet, nikomu se do něj nechce :-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    iljusa, ale tebe by mozno prave ta bazalka a syr vyhovovali...treba to len vyskusat...

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    takže raději bez bazalky, tu nahradím asi tymiánem . Díky za rady ;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    dala som tam cerstvu bazalku...a ta mi vonkoncom nesadla, to je jedna vec...a nesadol mi tam ani ten syr. Napriek tej slanine a syru je to take suche...ale ja zas to zajacie maso az tak nemusim....musim pockat, co na to povie manzel, ale su tu v kategorii recepty, ktore chutili dokonca aj mne a tak preto som napisala, ze nebudem opakovat...pre niekoho to moze byt lahodku.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ...ale fotky sú pekné...

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    ale vybusna, vypadá to velice pěkně, co ti vadilo na receptu, že nechceš opakovat:-?

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nepoznam korenie na zajacov, a tak som do stehien votrela bylinky na divinu. 40/60 minut na nemarinovaneho zajaca sa mi zdalo malo, tak som to piekla hodinu a pol. hranolky, alebo ryza sa mi zdali k tomuto pokrmu suche a stavy skutocne v tom alobale bolo malo...tak som urobila radsej lahku zemiakovu kasu. opakovat nebudem....

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: grilovaný králík pečený králík v alobalu králík pečený v alobalu králičí stehna v alobalu králík recepty kralici stehna recepty pečené králičí stehno králík stehna grilování králika králík na sýru recept králik stehna králičí stehna recept králík grilovaný pecena kralici stehna alobal králík stehno králík s hranolkami králík stehna příprava králík v troubě králík grilování

Zapomněl/a jsem heslo