Králík v alobalu

toprecepty.cz Kuchař:

Jiné maso 9 názorů

32

Suroviny

4 králičí stehna
1 pórek
1 velká zelená paprika
4 středně velká rajčata
3 stroužky česneku
4 plátky anglické slaniny
4 plátky sýra
hrst čerstvé bazalky nebo lžička sušené
1 lžička koření na králičí maso
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna položíme na větší čtverec potřený olejem, posypeme kořením, posolíme a popepříme.

  2. Stehna obložíme na kolečka pokrájenou bílou částí pórku, na nudličky nakrájenou paprikou, plátky rajčat, jemně nasekaným česnekem, drobně nakrájenou bazalkou, poklademe plátky slaniny a sýra.

  3. Alobaly pečlivě zabalíme, aby nevytekla šťáva, zapékáme v rozehřáté troubě asi 45-60 minut. Po vyjmutí z alobalu posypeme jemně nasekanou zelenou částí pórku.

Poznámka

Podáváme s pečenými brambory, hranolkami nebo zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík v alobalu

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    boubelinda, ale prilohu mas skvostnu...

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Koření na králíka jsem nesehnala, tak jsem jen osolila. Při pečení to nádherně vonělo.:-p :-*:-*:-* Nám chutnalo.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    já to vidím na 2 balíčky, jeden dle receptu, jeden bez bazalky, miluji jí ale v těstovinách, spíše čerstvou, jen tak posypat. V nejbližší době k nám dorazí právě "ušáci", tak bych to zkusila ;-)Jinak, já toho hlodavce také moc nemusím, hlavně u nás zbývá ten hřbet, nikomu se do něj nechce :-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    iljusa, ale tebe by mozno prave ta bazalka a syr vyhovovali...treba to len vyskusat...

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    takže raději bez bazalky, tu nahradím asi tymiánem . Díky za rady ;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    dala som tam cerstvu bazalku...a ta mi vonkoncom nesadla, to je jedna vec...a nesadol mi tam ani ten syr. Napriek tej slanine a syru je to take suche...ale ja zas to zajacie maso az tak nemusim....musim pockat, co na to povie manzel, ale su tu v kategorii recepty, ktore chutili dokonca aj mne a tak preto som napisala, ze nebudem opakovat...pre niekoho to moze byt lahodku.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ...ale fotky sú pekné...

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    ale vybusna, vypadá to velice pěkně, co ti vadilo na receptu, že nechceš opakovat:-?

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nepoznam korenie na zajacov, a tak som do stehien votrela bylinky na divinu. 40/60 minut na nemarinovaneho zajaca sa mi zdalo malo, tak som to piekla hodinu a pol. hranolky, alebo ryza sa mi zdali k tomuto pokrmu suche a stavy skutocne v tom alobale bolo malo...tak som urobila radsej lahku zemiakovu kasu. opakovat nebudem....

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo