Nutriční hodnoty (Jablková bábovka - výborná a jednoduchá)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 815 kJ / 4 258 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,24 g |
| Tuky | 159,78 g |
| – nasycené | 16,63 g |
| – nenasycené | 128,81 g |
| –– mononenasycené | 88,44 g |
| –– polynenasycené | 40,37 g |
| ––– omega 3 | 10,93 g |
| Vláknina | 26,35 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 448 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 606,50 g |
| – cukry | 247,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku nahrubo nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 375 g |
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 187.5 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| trochu trochu mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |