Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vydatná fazolková polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie3 391 kJ /
810 kcal
Bílkoviny54,73 g
– z toho živočišné bílkoviny39,85 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,88 g
Tuky31,62 g
– nasycené16,50 g
– nenasycené13,31 g
–– mononenasycené5,17 g
–– polynenasycené8,13 g
––– omega 30,55 g
Vláknina28,25 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 1,35 g
Sůl3,00 g
Sacharidy63,80 g
– cukry18,90 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g zelených fazolek Fazolky čerstvé 400 g
3 3 velké brambory Brambor zimní 150 g
150 g 150 g uzeného masa (nebo slaniny) Vepřová plec uzená 150 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
kousek kousek másla (nebo trochu oleje) Máslo kravské
sůl Sůl mořská
1 1 zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
1 1 smetana na vaření (nebo vynecháme a dáme 2 zakysané smetany) Smetana kravská sladká 12%
1,5 l 1,5 l vývaru (možno uzeného) Vývar masový 1500 ml
2 lžíce 2 lžíce máslové jíšky Jíška máslová 30 ml
kopr (možno vynechat) Kopr nať čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.