Nutriční hodnoty (Vydatná fazolková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 3 391 kJ / 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 39,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,88 g |
Tuky | 31,62 g |
– nasycené | 16,50 g |
– nenasycené | 13,31 g |
–– mononenasycené | 5,17 g |
–– polynenasycené | 8,13 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 28,25 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 1,35 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 63,80 g |
– cukry | 18,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g zelených fazolek | Fazolky čerstvé | 400 g |
3 3 velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
150 g 150 g uzeného masa (nebo slaniny) | Vepřová plec uzená | 150 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
kousek kousek másla (nebo trochu oleje) | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
1 1 smetana na vaření (nebo vynecháme a dáme 2 zakysané smetany) | Smetana kravská sladká 12% | |
1,5 l 1,5 l vývaru (možno uzeného) | Vývar masový | 1500 ml |
2 lžíce 2 lžíce máslové jíšky | Jíška máslová | 30 ml |
kopr (možno vynechat) | Kopr nať čerstvý |