Nutriční hodnoty (Vydatná fazolková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 391 kJ / 810 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,88 g |
| Tuky | 31,62 g |
| – nasycené | 16,50 g |
| – nenasycené | 13,31 g |
| –– mononenasycené | 5,17 g |
| –– polynenasycené | 8,13 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 28,25 g |
| Cholesterol | 98 mg |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 63,80 g |
| – cukry | 18,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g zelených fazolek | Fazolky čerstvé | 400 g |
| 3 3 velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 150 g 150 g uzeného masa (nebo slaniny) | Vepřová plec uzená | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| kousek kousek másla (nebo trochu oleje) | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 smetana na vaření (nebo vynecháme a dáme 2 zakysané smetany) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1,5 l 1,5 l vývaru (možno uzeného) | Vývar masový | 1500 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce máslové jíšky | Jíška máslová | 30 ml |
| kopr (možno vynechat) | Kopr nať čerstvý |