Nutriční hodnoty (Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 906 kJ / 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,26 g |
| Tuky | 10,09 g |
| – nasycené | 3,26 g |
| – nenasycené | 4,44 g |
| –– mononenasycené | 3,26 g |
| –– polynenasycené | 1,18 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 27,40 g |
| Cholesterol | 265 mg |
| Sodík | 214 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 63,55 g |
| – cukry | 16,15 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 střední cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 malá cibule (byla opravdu poměrně malá) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/4 1/4 zelené papriky (nakrájená na malé kostičky) | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 menší konzerva fazolí v rajčatové omáčce (anebo půlka velké) | Fazole v tomatové omáčce | |
| 1 1 malá mrkev (nastrouhaná na jemno) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 opravdu malinký stroužek česneku (nakrájený na tenké plátky) | Česnek čerstvý | 70 g |
| 2 plátky 2 plátky sýra (nebo i trocha nastrouhaného tvrdého) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 1 1 nektarinka nakrájená na měsíčky | Dužina nektarinky čerstvá | |
| strouhaný parmezán (neřeknu přesně kolik, záleží na každého preferencích) | Parmezán | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| 1/2 1/2 dýně Hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sušený česnek | Česnek sušený | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| 1 1 velký stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| malý kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 1 dcl 1 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička mouky | Mouka pšeničná hladká | 5 g |
| voda dle potřeby | Voda | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |