Nutriční hodnoty (Slepičí polévka se zázvorem a hříbky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 544 kJ / 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,53 g |
| Tuky | 8,71 g |
| – nasycené | 5,43 g |
| – nenasycené | 3,15 g |
| –– mononenasycené | 2,69 g |
| –– polynenasycené | 0,46 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 7,53 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 164 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 6,59 g |
| – cukry | 3,84 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 střední slepice | Slepice | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/4 1/4 středního celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 3 zrnka 3 zrnka nového koření | Nové koření | |
| 7 zrnek 7 zrnek pepře | Pepř černý | |
| trochu trochu čerstvého zázvoru (2cm) | Zázvor čerstvý | |
| hrst hrst lesních hub | Hřib čerstvý | |
| polévkové nudle | Nudle pšeničné | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |