Nutriční hodnoty (Rajská omáčka s mrkví a červenou řepou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 255 kJ / 778 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,48 g |
| Tuky | 56,07 g |
| – nasycené | 29,19 g |
| – nenasycené | 25,69 g |
| –– mononenasycené | 18,50 g |
| –– polynenasycené | 7,19 g |
| ––– omega 3 | 1,54 g |
| Vláknina | 11,05 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 93 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 47,22 g |
| – cukry | 22,52 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 rajčat (nebo 1 rajčatový protlak) | Rajče červené čerstvé | 300 g |
| 1,5 litru 1,5 litru hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
| 1 1 mrkev (středně velká) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule (středně velká) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 plátek 1 plátek červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 4-5 kuliček 4-5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 1 hřebíček | Hřebíček | |
| 1 špetka 1 špetka skořice (nebo perníkového koření) | Skořice ceylonská | |
| cukr krystal (dle chuti) | Cukr bílý |