Nefalšované těsto na pizzu

Pizzy Doba přípravy: 30 min + přes noc 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Pizzy Doba přípravy: 30 min + přes noc 0 názorů

Suroviny 3-4 porce

500 g mouky (mix hrubé a polohrubé 1:3)
350 ml vody
1 g sušeného droždí
15 g soli (množství se nebojte)
Klasické přílohy na pizzu:
rajčatová passata, nastrouhaný sýr dle chuti, šunka, oregáno atd.

Postup přípravy receptu

  1. Vsypeme 500 g mouky do mísy, přidáme droždí a sůl. Zamícháme sypké suroviny a pomalu přilijeme vodu. Při přilévání vody nejlépe přidávat po malých množstvích za míchání vařečkou nebo hnětat ručně.

  2. Těsto je připraveno ve chvíli, kdy při míchání v míse nezbyde žádná mouka a vše je v jedné konzistenci. Těsto může i jemně lepit.

  3. Necháme těsto v míse a přikryjeme např. potravinářskou fólií. V tomto stavu ponecháme cca18 hodin.

  4. Po uplynulé době si těsto rozdělíme na 3 nebo 4 stejné díly a tvarujeme podle požadovaného tvaru.
    (Nejlepší metoda je podávání těsta mezi levou a pravou rukou z kloubů na klouby.)

  5. Po vytvarování polijeme rajčatovou passatou a přidáme jakékoliv ingredience podle chuti.
    Například. rajčatová passata, nastrouhaná mozarella, překrytá slaninou a šunkou spolu s kukuřicemi.

  6. Těsto dáme do trouby na 220°C na cca 10 min.

Poznámka od kuchařky

Za mé mladé roky je to nejlepší těsto z domova co jsem kdy v troubě udělal.

Komentáře k receptu Nefalšované těsto na pizzu

K receptu nejsou žádné komentáře.