Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie2 958 kJ /
707 kcal
Bílkoviny7,56 g
– z toho živočišné bílkoviny1,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,88 g
Tuky43,47 g
– nasycené27,67 g
– nenasycené15,09 g
–– mononenasycené13,29 g
–– polynenasycené1,80 g
––– omega 30,22 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy34,57 g
– cukry18,98 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 ks 3 ks osso buco – telecí nebo mladé hovězí kližky s morkovou kostí Hovězí kližka s kostí
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
2 dcl 2 dcl červeného vína Víno červené suché 200 ml
4 4 nasekaná rajčata Rajče červené čerstvé 240 g
100 g 100 g celeru Celer bulva čerstvá 100 g
2 dcl 2 dcl hovězího vývaru Vývar hovězí 200 ml
mouka na obalení Mouka pšeničná hladká
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
hrst hrst petrželové natě Petržel nať čerstvá
citronová kůra Citronová kúra čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.