Nutriční hodnoty (Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 958 kJ / 707 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,88 g |
Tuky | 43,47 g |
– nasycené | 27,67 g |
– nenasycené | 15,09 g |
–– mononenasycené | 13,29 g |
–– polynenasycené | 1,80 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 34,57 g |
– cukry | 18,98 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 ks 3 ks osso buco – telecí nebo mladé hovězí kližky s morkovou kostí | Hovězí kližka s kostí | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 dcl 2 dcl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
4 4 nasekaná rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
2 dcl 2 dcl hovězího vývaru | Vývar hovězí | 200 ml |
mouka na obalení | Mouka pšeničná hladká | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
hrst hrst petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá |