Nutriční hodnoty (Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 958 kJ / 707 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,88 g |
| Tuky | 43,47 g |
| – nasycené | 27,67 g |
| – nenasycené | 15,09 g |
| –– mononenasycené | 13,29 g |
| –– polynenasycené | 1,80 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 14,50 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 128 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 34,57 g |
| – cukry | 18,98 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 ks 3 ks osso buco – telecí nebo mladé hovězí kližky s morkovou kostí | Hovězí kližka s kostí | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 dcl 2 dcl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 4 4 nasekaná rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 2 dcl 2 dcl hovězího vývaru | Vývar hovězí | 200 ml |
| mouka na obalení | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| hrst hrst petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá |