Nutriční hodnoty (Svatební koláčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 60
| Energie | 20 954 kJ / 5 008 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,05 g |
| Tuky | 241,12 g |
| – nasycené | 145,10 g |
| – nenasycené | 86,78 g |
| –– mononenasycené | 74,89 g |
| –– polynenasycené | 11,89 g |
| ––– omega 3 | 1,37 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 272 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 553,53 g |
| – cukry | 198,23 g |
| ––– laktóza | 9,43 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 420 g 420 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 420 g |
| 60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
| 150 ml 150 ml mléka (+ mléko na potření koláčků) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 15 g 15 g droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| Dle vlastní chutě povidla (maková, tvarohová, jablková, ořechová atd....) | Povidla | |
| povidla | Povidla | |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 100 g 100 g cukru moučky | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 100 ml 100 ml rumu | Rum | 100 ml |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |