Nutriční hodnoty (Zapečené kuřecí řízky s houbovou čepicí a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 581 kJ / 1 095 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 125,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,18 g |
| Tuky | 48,54 g |
| – nasycené | 10,14 g |
| – nenasycené | 36,21 g |
| –– mononenasycené | 23,80 g |
| –– polynenasycené | 12,42 g |
| ––– omega 3 | 2,77 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 299 mg |
| Sodík | 750 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 17,90 g |
| – cukry | 10,03 g |
| ––– laktóza | 2,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecích prsních řízků | Kuře prso | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 40 g 40 g na jemno nastrouhaného tvrdého sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 40 g |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 150 g 150 g lesních hub pod maso (hříbky a jiné houby nebo žampiony) | Hřib čerstvý | 150 g |
| 1 PL 1 PL nadrobno pokrájených bylinek (petrželka, tymián, oregano) | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| celý kmín | Kmín | |
| 2 PL 2 PL domácího arašídového másla (150 g másla + 80 g oříšků) | Máslo arašídové | 30 ml |