Nutriční hodnoty (Houbové soté na polentovém koláčku s baklažánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 757 kJ / 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,10 g |
| Tuky | 6,71 g |
| – nasycené | 4,47 g |
| – nenasycené | 2,06 g |
| –– mononenasycené | 1,21 g |
| –– polynenasycené | 0,85 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 34,18 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 152 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 105,87 g |
| – cukry | 25,64 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g čerstvých hub (žampiony) | Hřib čerstvý | 400 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pár kapek kapek citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| balsamikový ocet | Ocet balsamikový bílý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| drcený pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g instantni polenty | Polenta | 100 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 200 ml 200 ml masového vývaru | Vývar masový | 200 ml |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| lilek | Lilek čerstvý |