Nutriční hodnoty (Mangoldový krém s václavkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 250 kJ / 777 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,60 g |
| Tuky | 18,72 g |
| – nasycené | 12,24 g |
| – nenasycené | 6,28 g |
| –– mononenasycené | 5,20 g |
| –– polynenasycené | 1,08 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 63,20 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 104 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 102,16 g |
| – cukry | 5,76 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 PL 2 PL masla - oleja | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 malá cibuľa | Cibule čerstvá | |
| 4 4 strúčiky cesnaku | Česnek čerstvý | 280 g |
| 2 2 zemiaky | ||
| 10 10 veľkých listov mangoldu aj s rapíkmi | Mangold | |
| voda | Voda | |
| soľ | Sůl mořská | |
| štipka muškátového kvetu | Muškát květ sušený | |
| príp. kocka bujónu bez glutamátu | Bujón hovězí | |
| 500 ml 500 ml mlieka | ||
| 200 ml 200 ml šľahačky, smotany na varenie | ||
| 600 g 600 g podpňovky - václavky | Václavka čerstvá | 600 g |