Nutriční hodnoty (Indická kuchyně - jihoindické thakkali payaru curry (černooké fazolky) český videorecept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 791 kJ / 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,26 g |
| Tuky | 8,85 g |
| – nasycené | 2,90 g |
| – nenasycené | 4,67 g |
| –– mononenasycené | 2,50 g |
| –– polynenasycené | 2,17 g |
| ––– omega 3 | 0,72 g |
| Vláknina | 48,18 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,30 g |
| Sacharidy | 77,48 g |
| – cukry | 32,96 g |
| ––– laktóza | 14,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 112 g 112 g černookých fazolek | Fazole černé oko | 112 g |
| 50 g 50 g (nasekaného) čerstvého špenátu | Špenát čerstvý | 50 g |
| 200 g 200 g rajčat (nadrobno nakrájené bez semínek) | Rajče červené čerstvé | 200 g |
| 300 g 300 g bílého jogurtu (nejlépe řeckého) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 300 ml |
| 1 1 malá cibule nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 10 lístků 10 lístků čerstvé bazalky nebo velkých čerstvých curry listů | Bazalka čerstvá | |
| 2 2 zelené chilli papričky podélně nakrojit | Chilli paprička čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku nasekaného nebo prolisovaného nebo česneková pasta | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky černého /hnědého hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | 2.5 g |
| 1/3 lžičky 1/3 lžičky červeného mletého chilli (kajenský pepř) | Chilli paprička sušená | 1.666666716337204 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kuchyňské soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté kurkumy | Kurkuma mletá | 2.5 g |
| olej | Olej řepkový |