Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka se zasmaženými vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 035 kJ / 247 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,15 g |
| Tuky | 15,32 g |
| – nasycené | 3,68 g |
| – nenasycené | 7,12 g |
| –– mononenasycené | 5,62 g |
| –– polynenasycené | 1,50 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 0,30 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 204 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 8,70 g |
| – cukry | 0,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| silnější plátek plátek másla nebo 2 lžíce oleje | Máslo kravské | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| špetka špetka nastrouhaného muškátového oříšku - lze vynechat | Muškátový oříšek | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| nepovadlé listy listy květáku | Květák čerstvý | |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| menší mrkev | Mrkev čerstvá | |
| čerstvá zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |