Pečená kuřecí játra

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 12 názorů

Suroviny

1 balíček kuřecích jater
1 balíček grilovacího koření
olivový olej
strouhanku
petrželku
tatarská omáčka nebo dresing
máslo (na pomaštění brambor)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra odblaníme a přeřízneme jen napůl, obalíme v grilovacím koření a pak ve strouhance, narovnáme do pekáčku , který je vymazán olivovým olejem a játra ještě olivovým olejem zakápneme a dáme zapéci do trouby asi 200° asi půl hodinky.

  2. Polovinu doby zakryté a druhou polovinu odkryté.

  3. Podáváme s bramborem omaštěným máslem, ozdobeným sekanou petrželkou a pokapeme dresingem nebo tatarskou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená kuřecí játra

  • Milan R. Milan R.(neregistrovaný)

    Narazil jsem na tento recept a ted jsem dopekl.Je to prostě"žrádlo".Pochutnal jsem si.

    Odpovědět

  • galková lída galková lída(neregistrovaná)

    Mám moc ráda játra a tak dneska,když jsem narazila na tento recept bylo rozhodnuto co k obědu . Jen jsem 1/4 brambor posypala česnekovou solí a pokapala olejem a rozložila po okraji pekáče . Doprostřed játra , tak jak bylo v receptu a přikryla alobalem . Moooc dobré . Tatarka domácí a zeleninová obloha . Budu vařit až dojede návštěva . Nenáročné a dobré. :yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    také zde přidávám bodík a omlouvám se:-(

    Odpovědět

  • Iruna Iruna

    pbarva ,včera jsem dělala játra podle tvého receptu a musím říct, že takto upravená nemají chybu.Moc dobrá.Posílám bod.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autorka receptu)

    Ani výborně, děkuju za dobrý tip :yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    ono to jde péct i celou dobu zakryté alobalem..já jsem je neodkrývala a byly fantastické..

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autorka receptu)

    Drobku, děkuju za hezký slova, to přikrytí je právě kvůli tomu prskání, protože jak známo játra " bouchaj " , proto po odklopení nezapomeňte troubu zeslabit.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-p Tak tohle je něco co jsem potřeboval. Játra milujem a chodíme na ně do hospody, abychom nemuseli drhnout náš sporák od rozprskaného oleje.:-)) Už je budeme moct jíst doma. Díky, tohle je vynález hned druhý v pořadí.(první je stále vynález dynamitu):-*:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    No nic..sobotní menu je jasné:-)

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autorka receptu)

    Rebeko použil jsem grilovací koření běžné, a ani jsem nestudoval , jestli obsahuje sůl, ale neztvrdly, před chvilkou jsme je obědvaly a jsou super.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to grilovací koření musí být bez soli:-?když ne,neztvrdou ta játra:-?jinak to vypadá moc lákavě:-p a jak psala AniCiz-žádný binec na sporáku;-)posílám dalšího boda:-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes: tento způsob úpravy znám-je skvělý..žádné rozstřikování oleje okolo sporáku..a chuť -vynikající:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kureci jatra kuřecí játra recepty pečená kuřečí játra kuřecí játra recept kuřecí játra pečená v troubě recept na kuřecí játra recepty z kuřecích jater kuřecí játra pečená kuřecí játra top recepty kuřecí játra na roštu recepty kuřecí játra játra recepty pečená játra recepty na kureci jatra pečené kuřecí játra recept kureci játra kuřecí játra v troubě játra kuřecí recept recepty játra kuřecí játra recept