Nutriční hodnoty (Špikovaná zvěřina se šípkovou na pivu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 784 kJ / 904 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 147,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,66 g |
| Tuky | 20,47 g |
| – nasycené | 11,47 g |
| – nenasycené | 6,29 g |
| –– mononenasycené | 5,56 g |
| –– polynenasycené | 0,73 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 315 mg |
| Sodík | 439 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 18,68 g |
| – cukry | 16,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 700 g 700 g jelení kýty vcelku ( Já jsem vytáhla nějaký špalík, spíš špičku, ani nevím, z čeho to bylo. Buď z mladého jelena nebo kančího selátka) | Jelení kýta | 700 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| špek - pár pár klínků do masa na špikování a zbytek do výpeku ( cca 100 g) | Výpek | |
| sterilované drobné cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| snítka snítka čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 8 kuliček 8 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 2 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
| 2 2 polévkové lžíce šípkové zavařeniny | Marmeláda šípková | |
| silný vývar nebo hovězí gelový bujón (popř. demi glace) | Vývar hovězí | |
| 200-250 ml 200-250 ml černého piva (používám Kozel) | Pivo tmavé 10ᵒ | 225 ml |
| 2 2 polévkové lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |