Nutriční hodnoty (Indická kuchyně - jehněčí Rogan Josh (jehněčí curry na másle a jogurtu) český videorecept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 855 kJ / 682 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,83 g |
Tuky | 40,69 g |
– nasycené | 23,96 g |
– nenasycené | 13,97 g |
–– mononenasycené | 12,24 g |
–– polynenasycené | 1,73 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 3,59 g |
Sůl | 8,25 g |
Sacharidy | 47,49 g |
– cukry | 28,35 g |
––– laktóza | 10,86 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 350 g jehněčího masa na kostky | Jehněčí kýta | |
250 g 250 g řeckého jogurtu (nepříliž kyselého a hustého jogurtu) | Jogurt řecký 5% | 250 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky asafoetidy nebo jiného změkčovače na maso | Asa foetida | |
2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 2 odjadřená rajčata oboje rozmixované dohromady | Rajče červené čerstvé | 120 g |
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
25 g 25 g přepuštěného másla (ghee) nebo oleje viz mé recepty | Ghí | 25 g |
1,5 lžíce 1,5 lžíce česnekovo-zázvorové pasty viz mé recepty | ||
1/2 lžičky 1/2 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 2.5 g |
1 lžička 1 lžička kayenského pepře nebo chilli | Chilli paprička mletá | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce mletého koriandru | Koriandr list sušený | 15 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté garam masaly (viz mé recepty) | Garam masala | 2.5 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |