Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepková bublanina s jahodami

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 5. 2014 10:57

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 632 kJ / 2 063 kcal
Bílkoviny39,40 g
Tuky80,02 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 522 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy289,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můj další bezlepkový pokus a prošel. Trochu jsem popátrala po netu a nechala se různě inspirovat. Bublanina je sice křehčí než klasická, ale je moc dobrá. Bála jsem se, ale jde to...uf :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

zuzun

15. 5. 2014 17:14

Sreti, koukam ze to nebude spis ze se musis ucit zase varit odznova, vsak to uz ted zvladas skvele, ale spis stale koukat kde ten lepek je schovanej (dochucovadla jsou taky lepkovy, myslim), a nezapominat vsechno precitat a nekupovat lepkoviny nahodou ze zvyku.
Jinak, me blokuje vsechno, delala jsem vlakninovy a celozrnny chleby, ty mi vzdycky chutnaly vic nez bily rohliky, ale stejne snesu jen malicko. No, me osobne je na moji zeleninovo-ovocne diete dobre, ale rodicum to vadi, mysli si, ze chci byt zajimava:-O. Vyhrabala jsem v polskym obchode takovy ty pufovany lehky chlebicky, min 82% zitna a psenicna celozrnna mouka, takze super, jeden denne si budu moct dat, tohle by doma asi udelat neslo (vyrobeno v Nemecku mimochodem od Wasy, ale je tam lepek urcite. Chutnaji opravdu vytecne po zitu a celym zrnu).

Olga Urvalkova

15. 5. 2014 08:17

Sretti,ještě Ti poradím desítky let osvědčené:vezmu recept na moučník, mouku nahradím Jizerkou a je to.Ale neplatí to moc o kynutých těstech, Jizerka se chová díky absenci lepku jinak než hladká či polohrubá.Ale třeba linecké je skoro k nepoznání od našeho(můj rcp tu je-Velikonoční linecké), jen ta cena Jizerky:-).
Ať se holky daří, papa

Werdula

14. 5. 2014 22:30

Mohla bych prosím vědět, jak velký plech jste použila. Jinak vypadá moc pěkně

Anna Kocikova

14. 5. 2014 22:04

:-p:-K:yes:

srettka

14. 5. 2014 21:31

zuzun:hmm, pečivo tě betonuje? Zkus do něj dávat nějakou vlákninu. Jablečnou nebo psylium. Pak dostatek tekutiny, aby to mohlo nabotnat a odejít.
Bezlepková mouka je sice drahá, ale v podstatě vydrží. Já zatím koupila kilčo a pořád ještě mám. Pekla jsem rohlíky, muffiny, bublaninu a pořád ještě mám. Je fakt, že peču poloviční množství, aby se to stačilo sníst. Bezlepkové pečivo se rychleji tvrdne a kazí se.
V prášku do pečiva může taky být lepek. Do pečiva bych řekla, že se dává tuku podobně, jako u ostatních. Bezlepková mouka je spíš žíznivá. Dočetla jsem se, že je vhodné třeba semínka předmočit, aby neubírala vodu mouce. No já sama se budu ještě dlouho učit. Jsem teprve na začátku:-)

zuzun

14. 5. 2014 20:47

Uz davno jsem si vsimla, ze me veskery pecivo fakt "zalepi" streva, krajicek chleba a na zachod tyden nevlezu, takze musim extreme omezit normalni pecivo, testoviny u me nepripadnou v uvahu. Premyslim ze bych vyzkousela jednu z tech bezlepkovych mouk, ale jsou dost drahy a nemusi to vubec pomoct. On je lepek i v prasku do peciva???:-O Dava se do takovych bezlepaku vice oleje nez normalne?

pipre

14. 5. 2014 19:36

Sreti, držím palce, za čas to bude třeba už rutina..já zas začínám tvořit recepty manželovi na dnu a také, aby to navíc i chutnalo, ale také má omezený výběr potravin :-(snad si brzy zvyknu já i on..recept je prima a fotky super!!:yes::yes:

srettka

14. 5. 2014 17:43

Olga Urvalkova:moc děkuji za další inspiraci a nápad. Já jsem teprve za startovní čárou:-)
jinak dcera má také celiakii, takže to máme na furt:-S budu doufat, že vědci konečně objeví ten správný trávící enzym, o kterém jsem někde četla, že by mohl dokázat lepek odbourat. Lepíci si budou moci dát vše, nač budou mít chuť, aniž by museli studovat, jestli v jídle to obilný lepidlo je, nebo ne:-)
p.s. děkuji velice za povzbuzení:-K:-K:-K

Olga Urvalkova

14. 5. 2014 13:21

Milá srettko,dcera má celiakii, což není alergie ale vyloženě
nesnášenlivost doživotně, Tvoje dcera se třeba někdy alergie zbaví:-)
Tudíž peču přes 30 let bzlp,třeba univerzální těsto na bublaninu, dorty, řezy: 2 hrníčky Jizerky, 1 hrníček cukru krupice,1/2 Hery rozpustit, 1 bílý jogurt(nebo 1-2Dl mléka), 2 vejce, 1 prdopeč-vše prošlehat, péct na malém plechu 32x22 cm.Navrch krém, polevu, ovoce...však Ty už víš sama:-K:-K. Přeji Tobě i dcerce ať to zvládnete, papa:-))

jarka skrobakova

14. 5. 2014 12:19

:yes::yes::-K

spagetka

14. 5. 2014 11:48

To mi povídej, když jsem začala vařit dia, pro mamku jiné hodnoty než pro muže a všechno jak blbec počítala, než jsem si zvykla, co a jak můžu kombinovat, co nesmí jeden nebo druhý, protože jsou tam i druhotné alergie, ufffff, ale my se nedáme, my recepty zbouráme, kuchyň bude i nadále naše :-D:-D:-D:-D:-D
Určitě dávej, naštěstí ta bezlepková je vhodná i pro dia. Bohužel obráceně to vždy neplatí, to je jasný

srettka

14. 5. 2014 11:39

spagetka:no, jakž takž těstovinko milá:-) ale můžu ti říct, že první den jsem měla pocit, jako má mladinká hospodyňka u plotny...totálně bezradná a ztracená. Najednou všechny zkušenosti a vychytávky dosud nabyté, byly v čudu. Ale už se to poddává. Je to trochu jiné pečení. Pro mě nóvum, ale já jsem odjakživa hladová po nových informacích a tak je to pro mě výzvou;-)
Máte se tu na co těšit:-)) to sem budu prát:-D

spagetka

14. 5. 2014 11:23

sreti, už se do dietky dostáváš, viď? Supér recept, já upeču totéž pro dia, ale s borůvkama ;-):-p:yes:
Vítám taky každý nápad, aby člověk nemuselpatlat pořád těch pár receptů dokolečka :yes::yes::yes:
Včera jsem zahlédla v Kaufu, spec.dietní koutek, ale neměla jsem čas ho prošmejdit, tak se zítra mrknu, co tam maj za suroviny.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rychlá bezlepková bublanina recept na bezlepkovou bublaninu bublanina s jahodami dietní bublanina bublanina z jizerky pečení z jizerky recepty z jizerky bezlepkova buchta s jahodami kuchařka pro dceru bublanina bublanina z bezlepkove mouky peceni s jizerkou bezlepková mouka jizerka recepty recepty s jizerkou peceme z jizerky bublanina jizerka jahodova bezlepková bublanina bezlepková jahodová bublanina belepková bublanina boruvkova bezlepkova bublanina pečeme s jizerkou

Suroviny: mouka bezlepková jizerka, cukr, vejce, mléko, olej, prášek do pečiva bezlepkový, xantanová guma, sůl, tresť vanilková, šťáva limetková, kůra limetková

TopRecepty.cz

Bezlepková bublanina s jahodami

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVO5