Nutriční hodnoty (Francescovy muffiny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 12 413 kJ / 2 967 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,50 g |
| Tuky | 83,81 g |
| – nasycené | 10,57 g |
| – nenasycené | 66,23 g |
| –– mononenasycené | 44,18 g |
| –– polynenasycené | 22,05 g |
| ––– omega 3 | 5,68 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 229 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 470,95 g |
| – cukry | 128,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce skořicového cukru | Cukr skořicový | 30 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru krystalového | Cukr bílý | 62.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kypřícího prášku | Kypřící prášek | 2.5 g |
| špetku špetku soli | Sůl mořská | |
| 1 1 větší vajíčko 2 jestliže jsou vajíčka malá | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| máslo na vytření plechu | Máslo kravské |