Hovězí guláš III

alus.s Kuchařka:

Hovězí maso 36 názorů

539

Suroviny

800 g hovězí kližky
4 střední cibule
4 stroužky česneku
1 bílá paprika
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce gulášového koření
1 malý rajský protlak
drcený kmín
lžička majoránky
mletý pepř
sůl
3 lžíce sádla
tmavá jíška (bobky)
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibuli a přidáme pokrájené maso na kostky. Necháme maso zatáhnout, osolíme, přidáme pepř, drcený kmín, mletou papriku, gulášové koření, zamícháme a odstavíme cca na 5 minut z ohně.

  2. Pak podlijeme horkou vodou (nebo vývarem z hovězího bujonu), přidáme protlak a vaříme asi 20 minut do změknutí. Do vroucího guláše nasypeme jíšku dle potřeby (houstne, až po chvilce míchání).

  3. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou papriku na proužky, majoránku a chvilinku povaříme.

Poznámka

já dělám guláš v tlakáči proto těch 20 min

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 659 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš III

  • Linda Linda(neregistrovaná)

    Přemysl Hnilička: Nejlepší je,když poučuje ten co sám neumí.... 3.pád-komu,čemu - mně... tady se vaří !.... ať si každý píše jak mu zobák narostl.

    Odpovědět

  • Přemysl Hnilička Přemysl Hnilička(neregistrovaná)

    jkluk: Mě vadí jiná věc. "pokrájené maso na kostky", "pokrájená paprika na proužky" - do prčic, copak už nikdo neumí česky? Ach jo.

    Odpovědět

  • jkluk jkluk(neregistrovaný)

    Velmi mě tam zarazila ta kupovaná jíška a gulášové koření. To rozhodlo, že jsem to nevařil.:-((

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dobrý den,
    dělala jsem dle návodu, až na kupovanou jížku...A guláš je na jedničku.
    Děkuji za recept :-K:-8...www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Homer Homer(neregistrovaný)

    Teda já nejsem žádný kuchař, ale chtěl jsem potěšit přítelkyni než dojde z práce, dělal jsem to přesně podle receptu a myslím že to dopadlo dobře, takže díky za pomoc a komu se to nelíbí tak ať napíše svůj recept někam jinam a nedává sem chytré poznámky!;-)

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Takže to shrnu: umělé koření, umělý bujón, umělá jíška. Guláš jak vyšitej.

    Odpovědět

  • ZhaoBao ZhaoBao(neregistrovaný)

    samej expert jak tak koukám :-D

    Odpovědět

  • PETR ZITA PETR ZITA(neregistrovaný)

    Gulášové koření ??? FUJ;-(

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    a není to jedno,každému co jeho jest:-)

    Odpovědět

  • pohlreich pohlreich(neregistrovaný)

    Eliza:maš recht:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pohreich pohreich(neregistrovaný)

    Martin:dalsi umelec :no:

    Odpovědět

  • pohlreich pohlreich(neregistrovaný)

    Kuchar martin:neumíš nic ty umelče:no:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    nedávala jsem gulášové koření ani nezahušťovala, to zahustila cibule... a táhla jsem ho pomalu, tři hoďky na sporáku ;-)výborný byl:-p;-):yes: přidávám bodík a foto, jestli neva:-)

    Odpovědět

  • Dáda Dáda (neregistrovaný)

    :yes::yes::yes::yes: supeer, jen se po něm zaprášilo :-K;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dooga:Aaa?? ...Tvoje guláše jsou jistě dobré.

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo