

Hovězí guláš III
Suroviny
- 800 g hovězí kližky
- 4 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 bílá paprika
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce gulášového koření
- 1 malý rajský protlak
- drcený kmín
- lžička majoránky
- mletý pepř
- sůl
- 3 lžíce sádla
- tmavá jíška (bobky)
Postup přípravy receptu
Na sádle osmahneme cibuli a přidáme pokrájené maso na kostky. Necháme maso zatáhnout, osolíme, přidáme pepř, drcený kmín, mletou papriku, gulášové koření, zamícháme a odstavíme cca na 5 minut z ohně.
Pak podlijeme horkou vodou (nebo vývarem z hovězího bujonu), přidáme protlak a vaříme asi 20 minut (v tlakovém hrnci) do změknutí. Do vroucího guláše nasypeme jíšku dle potřeby (houstne, až po chvilce míchání).
Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou papriku na proužky, majoránku a chvilinku povaříme.
Poznámka od kuchařky
Já dělám guláš v" tlakáči", proto těch 20 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí guláš III
-
Dobrý den, přidávám fotečku. Guláš je moc dobrý ????
-
Přemysl Hnilička: Nejlepší je,když poučuje ten co sám neumí.... 3.pád-komu,čemu - mně... tady se vaří !.... ať si každý píše jak mu zobák narostl.
-
jkluk: Mě vadí jiná věc. "pokrájené maso na kostky", "pokrájená paprika na proužky" - do prčic, copak už nikdo neumí česky? Ach jo.
-
Velmi mě tam zarazila ta kupovaná jíška a gulášové koření. To rozhodlo, že jsem to nevařil.
-
Dobrý den,
dělala jsem dle návodu, až na kupovanou jížku...A guláš je na jedničku.
Děkuji za recept...www.toprecepty.cz
-
Teda já nejsem žádný kuchař, ale chtěl jsem potěšit přítelkyni než dojde z práce, dělal jsem to přesně podle receptu a myslím že to dopadlo dobře, takže díky za pomoc a komu se to nelíbí tak ať napíše svůj recept někam jinam a nedává sem chytré poznámky!
-
Takže to shrnu: umělé koření, umělý bujón, umělá jíška. Guláš jak vyšitej.
-
samej expert jak tak koukám
-
Gulášové koření ??? FUJ
-
a není to jedno,každému co jeho jest
-
Eliza:maš recht
-
Martin:dalsi umelec
-
Kuchar martin:neumíš nic ty umelče
-
nedávala jsem gulášové koření ani nezahušťovala, to zahustila cibule... a táhla jsem ho pomalu, tři hoďky na sporáku
výborný byl
přidávám bodík a foto, jestli neva
-
supeer, jen se po něm zaprášilo