Nutriční hodnoty (Trhanec podle Pohlreicha upravený recept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 459 kJ / 1 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,68 g |
| Tuky | 53,73 g |
| – nasycené | 26,88 g |
| – nenasycené | 20,88 g |
| –– mononenasycené | 16,74 g |
| –– polynenasycené | 4,15 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 19,95 g |
| Cholesterol | 626 mg |
| Sodík | 661 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 216,37 g |
| – cukry | 126,97 g |
| ––– laktóza | 5,22 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 12 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 125 g 125 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 6 6 vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |