Nutriční hodnoty (Žemlovka s jablky a tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 660 kJ / 2 070 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 57,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,53 g |
| Tuky | 75,86 g |
| – nasycené | 40,37 g |
| – nenasycené | 26,51 g |
| –– mononenasycené | 21,85 g |
| –– polynenasycené | 4,66 g |
| ––– omega 3 | 0,72 g |
| Vláknina | 24,80 g |
| Cholesterol | 665 mg |
| Sodík | 1,77 g |
| Sůl | 4,16 g |
| Sacharidy | 256,77 g |
| – cukry | 144,84 g |
| ––– laktóza | 32,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 4 4 rohlíky (starší, ale vláčné) | Rohlík pšeničný bílý | 172 g |
| 500 ml 500 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 250 g 250 g tučného tvarohu (ve vaničce) | Tvaroh plnotučný | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |
| 1 lžička 1 lžička kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 5 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla na vymazání formy | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| moučkový cukr | Cukr bílý |