Nutriční hodnoty (Loupáčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 670 kJ / 2 311 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,29 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,75 g |
| Tuky | 74,68 g |
| – nasycené | 42,24 g |
| – nenasycené | 28,31 g |
| –– mononenasycené | 22,10 g |
| –– polynenasycené | 6,21 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 14,00 g |
| Cholesterol | 402 mg |
| Sodík | 95 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 342,73 g |
| – cukry | 69,88 g |
| ––– laktóza | 9,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 40 g 40 g cukru moučka | Cukr bílý | 40 g |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 25 g 25 g droždí | Droždí pekařské lisované | 25 g |
| 180 ml 180 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 180 ml |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| vejce na potření | Vejce slepičí | |
| mák na posypání (nebo mandlové lupínky) | Mák modrý | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |