Nutriční hodnoty (Balkánské mleté šišky s přílohou rajčat a žampionů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 895 kJ / 1 648 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 158,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 146,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,40 g |
| Tuky | 77,73 g |
| – nasycené | 35,13 g |
| – nenasycené | 30,41 g |
| –– mononenasycené | 25,95 g |
| –– polynenasycené | 4,45 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 20,66 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 4,54 g |
| Sůl | 10,92 g |
| Sacharidy | 70,90 g |
| – cukry | 36,90 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého míchaného masa | Vepřová plec | 500 g |
| 200 g 200 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 200 g |
| 3 3 syrové brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 houska nebo rohlík | Houska pšeničná | |
| mléko (na polití housky) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| lžička lžička drceného kmínu | Kmín mletý | |
| 1 1 pořádnou hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
| olej | Olej řepkový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 6 6 rajčat | Rajče červené čerstvé | 360 g |
| 6 6 žampionů | Žampion čerstvý |