Nutriční hodnoty (Perníková roláda II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 029 kJ / 4 070 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,04 g |
| Tuky | 42,64 g |
| – nasycené | 9,84 g |
| – nenasycené | 21,44 g |
| –– mononenasycené | 12,60 g |
| –– polynenasycené | 8,84 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 418 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 810,31 g |
| – cukry | 407,29 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 350 g 350 g moučkového cukru | Cukr bílý | 350 g |
| 580 g 580 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 580 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 2 - 3 2 - 3 hřebíčky mleté | Hřebíček | |
| 1 1 rovná lžička sody (bicarbony) | Jedlá soda | |
| 1 balíček 1 balíček perníkového koření | Perníkové koření | |
| povidla | Povidla | |
| ořechy (může být i kandovaná pomerančová kůra nebo kandované ovoce) | Pomerančová kůra kandovaná |