Nutriční hodnoty (Tuřanské koblihy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 053 kJ / 2 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,00 g |
| Tuky | 67,25 g |
| – nasycené | 31,34 g |
| – nenasycené | 26,96 g |
| –– mononenasycené | 21,22 g |
| –– polynenasycené | 5,74 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 18,20 g |
| Cholesterol | 968 mg |
| Sodík | 169 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 420,55 g |
| – cukry | 63,37 g |
| ––– laktóza | 12,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1/4 l 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 40 g 40 g droždi | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 40 g 40 g cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| 4 4 polévkové lžíce rumu | Rum | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| olej nebo sádlo na smažení | Olej řepkový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| vanilka | Vanilkové lusky |