Nutriční hodnoty (Peciválky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 409 kJ / 2 249 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,65 g |
| Tuky | 21,77 g |
| – nasycené | 6,43 g |
| – nenasycené | 10,71 g |
| –– mononenasycené | 4,86 g |
| –– polynenasycené | 5,84 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 22,18 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 624 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 419,29 g |
| – cukry | 40,17 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 21 g 21 g droždí (1/2 kostky) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 5 5 vařených nastrouhaných brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| sádlo na vymazání plechu | Sádlo vepřové | |
| mletý mák | Mák modrý mletý | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| povidla | Povidla | |
| rum (možno vynechat) | Rum | |
| máslo na přelití | Máslo kravské |