Nutriční hodnoty (Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 282 kJ / 4 370 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,75 g |
| Tuky | 313,16 g |
| – nasycené | 146,09 g |
| – nenasycené | 157,05 g |
| –– mononenasycené | 138,25 g |
| –– polynenasycené | 18,80 g |
| ––– omega 3 | 1,27 g |
| Vláknina | 39,35 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 145 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 300,25 g |
| – cukry | 85,83 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 280 g 280 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 280 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 12 PL 12 PL studené vody | Voda | 216 ml |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 PL 1 PL octa | Ocet lihový | 15 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 700 g 700 g jablek | Jablko čerstvé | 700 g |
| 150 g 150 g strouhaných lískových oříšků | Lískový ořech | 150 g |
| čokoláda cca 180 g | Čokoláda mléčná 30% | |
| třtinový cukr | Cukr třtinový | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2-3 2-3 mandarinky | Mandarinka čerstvá | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| kandované třesně na ozdobu | Třešně kandované |