Nutriční hodnoty (Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 050 548 kJ / 251 090 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57 096,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 57 089,19 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,87 g |
| Tuky | 2 501,80 g |
| – nasycené | 694,08 g |
| – nenasycené | 1 438,66 g |
| –– mononenasycené | 944,44 g |
| –– polynenasycené | 494,22 g |
| ––– omega 3 | 465,51 g |
| Vláknina | 14,90 g |
| Cholesterol | 134,76 g |
| Sodík | 134,83 g |
| Sůl | 343,11 g |
| Sacharidy | 42,26 g |
| – cukry | 15,16 g |
| ––– laktóza | 3,46 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 25 g 25 g koriandru (lístků se stonky, nahrubo nasekané) | Koriandr semena | 25 g |
| 25 g 25 g čerstvého špenátu nahrubo nasekaného | Špenát čerstvý | 25 g |
| 2,5 cm 2,5 cm čerstvého zázvoru nahrubo nakrájeného | Zázvor čerstvý | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku nahrubo nakrájené | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2-3 2-3 zelené feferonky nakrájené nahrubo | Paprika zelená čerstvá | |
| 15 g 15 g čerstvých mátových listů | Máta peprná list čerstvá | 15 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 22.5 ml |
| 85 g 85 g přírodního jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 85 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 44 ml |
| 1 1 velká cibule nakrájená najemno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 700 700 g kuřecích prsních řízků (nakrájených na 2,5 cm kostičky) | Kuře prso | 245000 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 malé rajče (nakrájené na julienne proužky, na ozdobu) | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| uvařená rýže basmati k servírování | Rýže basmati loupaná |