Nutriční hodnoty (Zapečené těstoviny s fenyklem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 535 kJ / 2 996 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,39 g |
| Tuky | 126,48 g |
| – nasycené | 62,15 g |
| – nenasycené | 54,90 g |
| –– mononenasycené | 44,38 g |
| –– polynenasycené | 10,52 g |
| ––– omega 3 | 3,00 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 809 mg |
| Sodík | 1,52 g |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 341,97 g |
| – cukry | 43,02 g |
| ––– laktóza | 15,17 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g barevných těstovin | Těstoviny pšeničné | 400 g |
| 3 3 fenykly | Fenykl hlíza | |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 balíček 1 balíček směsi mražených bylinek | Petržel nať čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| máslo na vymaštění | Máslo kravské | |
| 200 g 200 g smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 200 g 200 g Gorgonzoly nebo jiného plísňového sýra | Gorgonzola | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 svazek 1 svazek kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g |