Nutriční hodnoty (Hrníčkový koláč s rybízem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 164 kJ / 2 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
| Tuky | 31,43 g |
| – nasycené | 8,96 g |
| – nenasycené | 14,10 g |
| –– mononenasycené | 9,90 g |
| –– polynenasycené | 4,20 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 408 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 504,35 g |
| – cukry | 147,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krystal | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 kypřící prášek | Kypřící prášek | |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| olej či máslo na vymazání pekáče | Máslo kravské | |
| polohrubou mouku na vysypání pekáče | Mouka pšeničná polohrubá | |
| ovoce (nejlépe čerstvé nebo mražené podle možnosti) | Jahody čerstvé |