Nutriční hodnoty (Pórková polévka s kroupami, celerem a mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 840 kJ / 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,25 g |
| Tuky | 21,65 g |
| – nasycené | 1,75 g |
| – nenasycené | 19,01 g |
| –– mononenasycené | 12,86 g |
| –– polynenasycené | 6,15 g |
| ––– omega 3 | 1,69 g |
| Vláknina | 13,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 219 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 47,40 g |
| – cukry | 6,95 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 menší pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 PL 1 PL řepkového oleje (másla) | Olej řepkový | 20 ml |
| 50 g 50 g krupek | Kroupy ječné | 50 g |
| 1 1 hřebíček | Hřebíček | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| sušený libeček | Libeček sušený | |
| 150 g 150 g celeru nahrubo nastrouhaného | Celer bulva čerstvá | 150 g |
| 100 g 100 g mrkve nahrubo nastrouhané | Mrkev čerstvá | 100 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sušený medvědí česnek | Česnek medvědí sušený | |
| voda nebo vývar | Voda | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% |