Nutriční hodnoty (Moravskochodský frgál)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 547 kJ / 2 760 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,15 g |
| Tuky | 150,08 g |
| – nasycené | 29,95 g |
| – nenasycené | 108,97 g |
| –– mononenasycené | 77,36 g |
| –– polynenasycené | 31,60 g |
| ––– omega 3 | 8,77 g |
| Vláknina | 16,18 g |
| Cholesterol | 599 mg |
| Sodík | 349 mg |
| Sůl | 0,77 g |
| Sacharidy | 273,94 g |
| – cukry | 60,12 g |
| ––– laktóza | 14,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 dkg 30 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 30 g |
| 1,5 dl 1,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 dl 1 dl oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 3 vrchovaté lžíce maizeny | Škrob kukuřičný | |
| 1 lžíce 1 lžíce jablečného rosolu (viz pozn.) | ||
| malá sklenice sklenice sterilovaných půlených švestek | Švestky čerstvé | |
| 1/2 skleničky 1/2 skleničky jablečných povidel | Povidla | |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |