Nutriční hodnoty (Hráškový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 799 kJ / 908 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,29 g |
| Tuky | 24,74 g |
| – nasycené | 15,13 g |
| – nenasycené | 9,72 g |
| –– mononenasycené | 6,96 g |
| –– polynenasycené | 2,76 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 44,67 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 138 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 111,47 g |
| – cukry | 43,00 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 malé cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 500 g 500 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 500 g |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| trocha trocha mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |