Čokoládový řez

M.Kosarova Kuchařka: M.Kosarova

Doba přípravy: 30minut 30 porcí Moučníky , Řezy 10 názorů

Suroviny

Těsto
30 dkg polohrubé mouky
25 dkg moučkového cukru
2 lžíce kakaa
1,5 lžičky jedlé sody (bikarbony)
0,5 litru acidofilního mléka (může být i kefír)
1 dcl oleje
Poleva:
5 dkg másla
2 lžíce kakaa
15 dkg moučkového cukru
3 lžíce rumu
Strouhaný kokos na posypání
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a pořádně promícháme, aby v něm nebyly hrudky.

  2. Vše vlijeme do předem vymazaného a pol.moukou vysypaného plechu- (do vyššího).

  3. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180°C při této teplotě pečeme 15 až 20 minut-(hotovost buchty zkoušíme špejlí).

  4. Mezi tím si připravíme polevu: máslo rozpustíme, přidáme cukr, kakao a naposledy rum. Polevu natřeme na právě vyndanou buchtu a nakonec posypeme kokosem.

  5. Necháme vychladnout a podáváme. DOBROU CHUŤ

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládový řez

Tématické fráze: čokoladovy rez čokoládové řezy řezy z acidofilního mléka cokoladovy buchta acidofilní buchta buchta z acidofilniho mleka acidofilní rezy luxusní řezy napoleon čokoladový řez recept pečeme z acidofilního mléka buchta acidofilní mléko čokoládové řezy recept řezy šalamoun čokoladový buchty čokoládovýřez recept na cokoladove rezy acidofilní mleko v moučníkách luxusní čokoládové dorty-fotogalerie řezy s acidofilního mléka acidofilni řezy na plech