Nutriční hodnoty (Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 872 kJ / 1 643 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 244,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 224,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,60 g |
| Tuky | 15,91 g |
| – nasycené | 7,62 g |
| – nenasycené | 6,97 g |
| –– mononenasycené | 5,54 g |
| –– polynenasycené | 1,43 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 40,85 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 583 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 81,67 g |
| – cukry | 9,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího masa (kližka, pěkné zadní, ale i líčka jsou vhodná) | Hovězí kýta | 1000 g |
| 1 1 morková kost | Kost hovězí | |
| 8 -12 8 -12 menších šalotek | Šalotka čerstvá | |
| 3 3 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
| 1 1 velká mrkev - čtvrtina na kostičky, zbytek na kolečka | Mrkev čerstvá | 50 g |
| tence seříznutá kůra z 1/2 tence seříznutá kůra z 1/2 dobře omytého středně velkého pomeranče (nebo bio, máte-li) | Pomeranč čerstvý | |
| konzerva konzerva celých loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| 2,5 dl 2,5 dl kvalitního červeného vína | Víno červené suché | 250 ml |
| 2 dl 2 dl vývaru | Vývar masový | 200 ml |
| 1 1 bouquet garni (svazek 6 snítek petržele, 2 bobkové listy, 6-8 snítek tymiánu - svázat nitkou) | Petržel nať čerstvá | |
| asi 250 g asi 250 g malých žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| trošku trošku olivového oleje | Olej olivový | |
| trošku trošku nasekané hladkolisté petrželky na závěr. | Petržel nať čerstvá |