Nutriční hodnoty (Kotlety v cidru s jablky a šalvějí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 642 kJ / 631 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 6,50 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g | 
| Tuky | 20,74 g | 
| – nasycené | 11,19 g | 
| – nenasycené | 8,21 g | 
| –– mononenasycené | 6,54 g | 
| –– polynenasycené | 1,67 g | 
| ––– omega 3 | 0,43 g | 
| Vláknina | 8,20 g | 
| Cholesterol | 54 mg | 
| Sodík | 198 mg | 
| Sůl | 0,45 g | 
| Sacharidy | 61,20 g | 
| – cukry | 43,70 g | 
| ––– laktóza | 5,70 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 4 4 vepřové kotlety | Vepřová kotleta s kostí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g | 
| 1 lžička 1 lžička čerstvé nasekané šalvěje (nebo 1/2 lžičky sušené) | Šalvěj čerstvá | 5 g | 
| 250 ml 250 ml cidru | Víno bílé polosladké | 250 ml | 
| trocha trocha olivového oleje | Olej olivový | |
| trocha trocha másla na opékání | Máslo kravské | |
| 2 lžičky 2 lžičky hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 10 g | 
| 150 ml 150 ml smetany na vaření (nebo smetany ke šlehání) | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml | 
 
	