„Fazolová blča z Oltecu“ aneb fazolová polévka ze Starého Brna
Tato vydatná polévka, která nás příjemně zahřeje, je plná vůní česneku, majoránky a dalšího koření. Když ji připravíme k obědu, nemusíme ani chystat nic dalšího, polévka nás zasytí. Můžeme si k ní vzít chléb nebo jiné pečivo.
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 994 kJ / 955 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,50 g |
Tuky | 2,44 g |
Vláknina | 56,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 146,90 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2021 15:00
ten název hantecem mi tam nesedí, neb tu krásnou fazulovou polívku odsouvá mimo jako blču, anebo mohl být celý recept v hantecu..
Ale to není podstatné. Fazulovou polívku dělávám hooodně často pro celou rodinu i na pobytu na horách (kolem 20ti strávníků) a mívá opravdový úspěch.
Recept je velice zajímavý, zejmna s tou bazalkou.
Proti nadýmání mám vyřešeno tím, že namočenou fazulu vařím jen 5 minut. Potom vodu sleju a vařím znovu. Tím je nadýmání vyřešeno. Používám několik velikostí i barevností fazule.
Na talíři to i pěkně kreslí a působí na oči.
Nejak mi nesedí to pečení cibule, já ji osmažuji.
Majoránku a rozetřený česnek dávám na závěr a jen 2-5 minut povařím.
Je u nás zvykem dávat do polévky noky (Hrubá mouka, vajíčko, podravka nebo kuchárek kvůli barevnosti, podle chuti sůl)
Když dám do téměř uvařených fazolí ty nočky (malou užičkou, kolem 2-3 cm) vyplavou jako hotové a zároveň polévku lehce zahustí, tudíž nemusí se dávat mouka.
,,TOŠ TAK,,
24. 9. 2020 14:48

kostička:
24. 9. 2020 14:38

24. 9. 2020 13:37



24. 9. 2020 13:12
16. 9. 2020 13:06
casino: a váš komentář také, už nedává smysl

16. 1. 2019 10:49

6. 9. 2016 08:14

20. 6. 2016 21:30



20. 6. 2016 21:29
No, vás patrně někdo kopl do hlavy, že...

20. 6. 2016 20:00
Dietetik by Vám dal asi kopanec do pr---e!





16. 5. 2016 11:35

16. 5. 2016 07:50




21. 9. 2015 00:49


23. 1. 2015 16:41



Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pomazánka z tresčích jater s vejci
Přidáno před 20 hodinami

Marinované mexické kuřecí plátky
Přidáno před 20 hodinami

Rybí filety s pikantní marinádou
Přidáno před 20 hodinami

Pomazánka s tresčími játry
Přidáno 19. 3. 2023 18:03

Těstoviny se zelím a domácí konzervou
Přidáno 19. 3. 2023 17:49

Smažené tvarohovo-nivové koule
Přidáno 19. 3. 2023 17:32
Právě bylo uvařeno:

Medovník V.
uvařil/a seraphico
před 7 hodinami

Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
uvařil/a grohana
před 7 hodinami

Nakládané ředkvičky
uvařil/a d.seili
před 8 hodinami

Margot řezy (hrnečkové)
uvařil/a Kupcice89
před 8 hodinami

Kuře neskutečně dobré
uvařil/a Moanka
před 8 hodinami


Ledvinky zase jinak a opět chutně
uvařil/a panXXX
před 9 hodinami

Sváteční maková bábovka
uvařil/a svaghe
před 9 hodinami

Domácí lučina
uvařil/a kamcatko79
před 10 hodinami

Lečo se smetanou
uvařil/a Verumilda
před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: fazolová polévka fazolova polivka fazolová polévka od babičky domácí fazolová polévka fazolová polévka recept fazolová polivka fazolova fazolová blbča luxusní fazolová polévka poctiva fazolova polevka polévka fazolová polevka z fazoli z plechovky fazolová polévka z plechovky staré recepty staré sádlo staré sádlo fazolova polevka z fazoli z konzervy recept na fazolovou polívku fazolová polívka z konzervy fazolová polévka pro děti
Suroviny: fazole bílé, maso uzené, cibule, mrkev, bazalka čerstvá, sádlo, sůl, pepř, bujón zeleninový, ocet, majoránka, česnek, koření nové koření, bobkový list
„Fazolová blča z Oltecu“ aneb fazolová polévka ze Starého Brna
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LqG
70 názorů