Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

„Fazolová blča z Oltecu“ aneb fazolová polévka ze Starého Brna

Tato vydatná polévka, která nás příjemně zahřeje, je plná vůní česneku, majoránky a dalšího koření. Když ji připravíme k obědu, nemusíme ani chystat nic dalšího, polévka nás zasytí. Můžeme si k ní vzít chléb nebo jiné pečivo.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

31. 8. 2010 17:46

Suroviny

Porce: 4-6

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 994 kJ / 955 kcal
Bílkoviny61,50 g
Tuky2,44 g
Vláknina56,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy146,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JosefZeravicky

17. 11. 2021 16:00

DOBRÝ DEN,
ten název hantecem mi tam nesedí, neb tu krásnou fazulovou polívku odsouvá mimo jako blču, anebo mohl být celý recept v hantecu..
Ale to není podstatné. Fazulovou polívku dělávám hooodně často pro celou rodinu i na pobytu na horách (kolem 20ti strávníků) a mívá opravdový úspěch.
Recept je velice zajímavý, zejmna s tou bazalkou.
Proti nadýmání mám vyřešeno tím, že namočenou fazulu vařím jen 5 minut. Potom vodu sleju a vařím znovu. Tím je nadýmání vyřešeno. Používám několik velikostí i barevností fazule.
Na talíři to i pěkně kreslí a působí na oči.
Nejak mi nesedí to pečení cibule, já ji osmažuji.
Majoránku a rozetřený česnek dávám na závěr a jen 2-5 minut povařím.
Je u nás zvykem dávat do polévky noky (Hrubá mouka, vajíčko, podravka nebo kuchárek kvůli barevnosti, podle chuti sůl)
Když dám do téměř uvařených fazolí ty nočky (malou užičkou, kolem 2-3 cm) vyplavou jako hotové a zároveň polévku lehce zahustí, tudíž nemusí se dávat mouka.
,,TOŠ TAK,,

sikulka7

24. 9. 2020 15:48

milan: Stačí fazole předem namočit, nejlépe přes noc, nebo alespoň na 1-2 hoďky a potom uvařit bez soli. Měkké jsou tak za 20 minut, teprve potom osolit, nebo hodit do slané polévky. Stejně je to i s ostatními luštěninami. Zdar vašemu snažení.:-8

kostička:

sikulka7

24. 9. 2020 15:38

milan: Stačí fazole předem namočit, nejlépe přes noc, nebo alespoň na 1-2 hoďky a potom uvařit bez soli. Měkké jsou tak za 20 minut, teprve potom osolit, nebo hodit do slané polévky. Stejně je to i s ostatními luštěninami. Zdar vašemu snažení.:-8

Eja57 Eja57 (moderátorka)

24. 9. 2020 14:37

Název je :yes: si tu fazolajdu představím...a padá na mne v receptu bazalka? bujon? instantní jíška....;-(:no:

sikulka7

24. 9. 2020 14:12

DeeDee: Žádné fazole extra tvrdé neznám, nakonec všechny změknou. Jak je vaříte? Musí se vařit neosolené,jinak nezměknou. Ale to je známé o všech luštěninách, vaří se zvláštťa solí se až nakonec. Divím se, že autor receptu vaří vše pohromadě. Fazole jsou luxusní jídlo, tak proč polévku kazit bujonama...? Naučte se vařit bez nich, uvidíte tu změnu, každá polévka chutná jinak a skvěle !!!

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 9. 2020 14:06

ursusmajor: vulgární komentář mažu.
casino: a váš komentář také, už nedává smysl ;-)

adamos

16. 1. 2019 11:49

Eliska Bacharka: Jasně vývar z uzeného a ne žádné masoxy či jiné srágory - zdr. ad ;-)

FP

6. 9. 2016 09:14

Teda bratranku, cim to je, ze Tvoje recepty poznam uz podle nazvu...??? :-D

mika59 mika59

20. 6. 2016 22:30

casino: :-D:-D:-D

casino casino

20. 6. 2016 22:29

prosciuto:
No, vás patrně někdo kopl do hlavy, že...;-(

prosciuto

20. 6. 2016 21:00

Přidáme dvě kostky zeleninového bujonu...
Dietetik by Vám dal asi kopanec do pr---e!:no::no::no::no::no:

jarda Kadic jarda Kadic

16. 5. 2016 12:35

DeeDee: ja bych to rozmixoval,polévce by to na chuti určitě neubralo.Možná ale,že by pak byla moc hustá;-)

DeeDee

16. 5. 2016 08:50

Jak dlouho vaříte ty fazole? :-) Já jsem je nechávala namočené 8hodin, pak jsem je vařila 2,5h a pořád byly přitvrdlé. Buď jsem zpovykaná tím, že jsem si představovala, že budou tak měkké jako z konzervy, nebo jsem měla špatné fazole (pěstoval je strýc, že by nějaká odrůda, co z ní fazole neměknou?). Měly by být nakonec měkké jako z konzervy, ano? A jak dlouho je vaříte vy? :-) Jinak polévka okolo fazolí luxusní chuť, těch česneků rozhodně neubírat. 6 stroužků silných českých česneků je akorát :-) Výborná. :yes:

Kateřina

21. 9. 2015 01:49

Ježiš já mám na ni chuť jen to čtu :-8 ukládám a vyzkouším :yes:

regi_tomi

23. 1. 2015 17:41

Naprosto skvělá polívečka, celé rodině chutnala a vařím znovu, tentokrát dávám místo fazolek čočku:-O:-D:-))

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fazolová polévka fazolova polivka fazolová polévka od babičky domácí fazolová polévka fazolová polévka recept fazolová polivka fazolova fazolová blbča luxusní fazolová polévka poctiva fazolova polevka polévka fazolová polevka z fazoli z plechovky fazolová polévka z plechovky staré recepty staré sádlo staré sádlo fazolova polevka z fazoli z konzervy recept na fazolovou polívku fazolová polívka z konzervy fazolová polévka pro děti

Suroviny: fazole bílé, maso uzené, cibule, mrkev, bazalka čerstvá, sádlo, sůl, pepř, bujón zeleninový, ocet, majoránka, česnek, koření nové koření, bobkový list

TopRecepty.cz

„Fazolová blča z Oltecu“ aneb fazolová polévka ze Starého Brna

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LqG