Nutriční hodnoty (Jablečný dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 391 kJ / 2 006 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,38 g |
| Tuky | 71,03 g |
| – nasycené | 28,70 g |
| – nenasycené | 36,78 g |
| –– mononenasycené | 25,68 g |
| –– polynenasycené | 11,10 g |
| ––– omega 3 | 1,17 g |
| Vláknina | 29,75 g |
| Cholesterol | 349 mg |
| Sodík | 335 mg |
| Sůl | 0,93 g |
| Sacharidy | 292,65 g |
| – cukry | 197,08 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 50 g 50 g tuku na pečení | Margarín | 50 g |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1/3 balíčku 1/3 balíčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4.0000001192092896 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 2 balíčky 2 balíčky skořicového cukru | Cukr skořicový | 40 g |
| 150 ml 150 ml studené vody | Voda | 150 ml |
| 1 1 Zlatý klas | Puding v prášku | |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce studené vody | Voda | 36 ml |
| 5 5 g želatiny (podle návodu na 250 ml objem) | Želatina vepřová |